شنبه 03 آذر 1403    2024/11/23

شنبه 17 تیر 1402 ، 24 : 10

کد خبر :

خروج از یک رکودِ ۱۴ ساله در منطقه‌ای راهبردی

منطقه ویژه صنایع انرژی‌بَر پارسیان هرمزگان، منطقه‌ای راهبردی در عرصه اقتصاد با جدیت دولت سیزدهم، پس از ۱۴ سال از رکود خارج شده است و طبق گفته فعالان اقتصادی هرمزگان، پارسیان هم‌اکنون به منطقه‌ای پُررونق، خوش‌آتیه و به عنوان دروازه اقتصادی غرب هرمزگان تبدیل شده است.

به گزارش سبحان ، آنگونه که از کارهای انجام شده روی زمینِ پارسیان پیداست، این منطقه ویژه در ۲ سال گذشته اراده کرده که همه کسری‌ها و عقب ماندگی‌ها را جبران کند و درواقع مصداق این است اگر اراده کنیم می‌توانیم و مدیران و فعالان این پهنه امروز اعلام می‌کنند که منطقه ویژه پارسیان به منطقه‌ای پُررونق و به عنوان دروازه اقتصادی غرب هرمزگان تبدیل شده که روزانه شغل ایجاد می‌کند، امید می‌دهد و محرومیت از چهره منطقه می‌زداید.

منطقه‌ای که ۱۴ سال فقط نام منطقه ویژه را یدک می‌کشید و هیچ نگاه ویژه‌ای به آن نشده بود، در دولتی که رویکردش اعتماد به توانمندی‌های جوانان کشور است مشاهده می‌کنیم همین منطقه فراموش شده دیروز، اینک به جایگاهی رسیده است که می‌تواند در اقتصاد کلان کشورمان ایفای نقش کند.

علی‌اصغر علامه مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی انرژی بر پارسیان با اشاره به اینکه منطقه ویژه پارسیان در ۲ سال گذشته با همت دولت سیزدهم و حمایت استاندار هرمزگان بعد از ۱۴ سال رکود کامل مورد توجه تمامی فعالان اقتصادی کشور قرار گرفته است، گفت: این منطقه روزانه در حال توسعه و رساندن خود به جایگاه واقعی است.

علامه ادامه داد: سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ با حمایت کامل دولت سیزدهم و دیگر مسوولان و فعالان اقتصادی توانستیم در حوزه زیرساخت حدود ۴۰ پروژه زیرساختی و در حوزه سرمایه‎گذاری ۲۰ قرارداد و تفاهم‌نامه تکمیل کنیم.

در این مدت چهار پست اسکله در منطقه ویژه پارسیان راه‌اندازی و به بهره‌بردرای رسید و همچنین ۲ میلیون تُن صادرات و واردات نیز از این منطقه انجام شد.وی با اشاره به تلاش شبانه‌روزی مهندسان و پیمانکاران طی ۲ سال اخیر در این منطقه، یادآور شد: در این مدت چهار پُست اسکله در منطقه ویژه پارسیان راه‌اندازی و به بهره‌بردرای رسید و همچنین ۲ میلیون تُن صادرات و واردات نیز از این منطقه انجام شد.

وی افزود: اکنون که اقتصاد ایران از رکود خارج شده و رشد مثبت اقتصادی را تجربه می‌کند، باید تلاش کنیم با همه توان به رشد و شکوفایی کشور ادامه دهیم.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی انرژی بر پارسیان تصریح کرد: در سال‌های اخیر و با گسترش فناوری‌های نوین، مفهوم توسعه در مدل‌های نوینی دنبال می‌شود و این فناوری‌ها اکنون در اقتصاد جهانی جای خود را پیدا کرده و به اقتصاد و صنعت گره خورده است.

علامه با اشاره به اینکه اقتصاد دریامحور یکی از موضوعات جذاب برای سرمایه‌گذاران و مدیران در سراسر دنیا محسوب می‌شود و دولت نیز توجه ویژه ای به این موضوع دارد، اضافه کرد: این منطقه در کنار سواحل نیلگون خلیج فارس، بندری رو به پیشرفت بوده و روزهای پوست‌اندازی خود را می‌گذراند و از ۲ سال اخیر با تلاش شبانه‌روزی نیروها، برای جبران عقب ماندگی‌های ۱۴ ساله و تحقق اهداف اقتصاد دریا محور و تخصصی شدن برای حضور در کارهای بین‌المللی برنامه‌ریزی می‌کند.

 

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارسیان با اشاره به اینکه پروژه‌های سرمایه‌گذاری ما مبتنی بر مزیت‌های نسبی و موقعیت جغرافیایی تعریف شده‌اند، گفت: پروژه‌های سرمایه‌گذاری و بسته‌های اقتصادی با نگاهی رو به جلو در این منطقه ترسیم شده‌اند و در صدد آن هستیم که منطقه ویژه پارسیان و بندر پارسیان مایه افتخار ایرانیان در صادرات محصولات، کالاهای صنعتی و معدنی و صنایع پایین دست پتروشیمی باشد.

وی با بیان اینکه منطقه ویژه پارسیان در مقیاس ملی و جهانی حرکت خود را آغاز کرده و در مسیر توسعه پایدار قرار دارد. تصریح کرد: در تلاش هستیم با دعوت ملی و بین‌المللی از تجار، فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان سنگ‌های قیمتی، نخستین بازارگاه سنگ‌های زینتی کشور را در این منطقه صنعتی ایجاد کنیم.در تلاش هستیم با دعوت از تجار، فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان سنگ‌های قیمتی، نخستین بازارگاه سنگ‌های زینتی کشور را در این منطقه صنعتی ایجاد کنیم.

علامه ادامه داد: منطقه ویژه پارسیان به عنوان یک منطقه گردشگری در کشور در کنار صنایع سنگین و بندر بزرگ (پارسیان) می‌تواند بازارگاه سنگ‌های زینتی را با تکیه بر ارزش افزوده سنگ‌های خاص همچون یاقوت و فیروزه، محصولاتی در حد استاندارد جهانی را تولید کرده و به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس صادر کند.

وی بیان کرد: سعی کردیم نگاهمان را تغییر دهیم و به جای اینکه خودمان را اصل و محور قرار دهیم سرمایه‌گذاران و صنعتگران را محور قرار داده و اعتقاد داریم کار اصلی و ایثارگر واقعی در جبهه اقتصادی، سرمایه‌گذاران در عرصه صنعت و تولید هستند.

مدیرعامل منطقه ویژه انررژی‌بَر پارسیان هرمزگان اظهار کرد: اگر بخواهیم «تولید» که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب و دغدغه دولت مردمی و شخص رییس جمهور بوده را محقق کنیم باید نگاه‌ها به حوزه تولید و کارآفرینی با چرخشی ۱۸۰ درجه‌ای باشد.

علامه با اشاره به ایکه باید با سرمایه‌گذاران، تولیدکنندگان و کسانی که اراده تولید دارند، مهربان باشیم، ابراز کرد: ما نگاه‌مان را در منطقه ویژه پارسیان تغییر داده و به این نتیجه رسیده‌ایم که اگر سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان متوجه شوند دولت و مسوولان در کنار آن‌ها هستند و دغدغه رفع مشکلات آن‌ها را دارند با تمامی وجود با همه مشکلات به کار خود ادامه می‌دهند.

وی با بیان اینکه اعتقاد داریم تولید در کشور باید به رونق برسد، گفت: در این راستا باید از تجربه کشورهای موفق در حوزه تولید استفاده کنیم و سراغ سرمایه‌گذاران برویم که ما این کار را در منطقه ویژه اقتصادی پارسیان آغاز کرده‌ایم.

منطقه ویژه اقتصادی پارسیان به دلیل قرارگیری در ۴۰ کیلومتری عسلویه و ۱۷ کیلومتری فرودگاه عسلویه، نزدیکی به مخزن گازی پارس جنوبی، یکی از مناطق ویژه منحصر بفرد در سطح کشور است که در محل اتصال سه استان هرمزگان، بوشهر و فارس قرار گرفته است.

این منطقه در غربی‌ترین نقطه استان هرمزگان، شرقی‌ترین نقطه بوشهر و جنوبی‌ترین منطقه استان فارس قرار دارد و به دلیل قرارگرفتن در مسیر کریدور انتقال گاز سراسری خط هفتم، خط انتقال میعانات گازی به ستاره خلیج‌فارس و سایر میدان‌های گازی و نفتی، در موقعیت طلایی برای سرمایه گذاری قرار گرفته و برای تولید بیش از ۱۴ میلیون تُن محصولات پتروشیمی، چهار میلیون تُن فولاد، یکهزار و ۴۰۰ تُن پودر آلومینا، پنج هزار مگاوات برق و آب شیرین کن ۷۵۰ هزار مترمکعبی طراحی شده است.

منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان یکی از قطب های توسعه صنعتی کشور با وسعت ۹ هزار و ۸۰۰ هکتار با امتیازاتی از جمله استقرار در کنار مخازن گازی پارس جنوبی به عنوان بزرگ‌ترین مخزن گازی جهان، نزدیکی به ذخایر گازی ایران و قطر، نزدیکی به منطقه ویژه اقتصادی پارس (عسلویه)، دسترسی به آب‌های آزاد و خطوط حمل و نقل دریایی، در فاصله ۲۰ کیلومتری تا فرودگاه بین المللی خلیج فارس (عسلویه) است.

 


شنبه 17 تیر 1402 ، 24 : 10

کد خبر :

بازدید : 342
• بزرگنمایی متن خبر


سرخط اخبار استان ها

پربازدیدترین ها