معاون وزیر کار خبر داد:
ثبت ۶۰ هزار فرصت شغلی در سامانه جستوجوی شغل
به گزارش سبحان ، «محمود کریمی بیرانوند» در نشست طرح مهارتسنجی ۲۰۲۰ محله کمبرخوردار اظهار داشت: در کمتر از یک ماه، سه هزار بهکارگماری از طریق سامانه جستوجوی شغلی صورتگرفته است.
وی افزود: ۲ هزار و ۶۰۰ کارفرما اعلام نیاز کردهاند و ۲۹ هزار نیروی کار درخواست کار ارائه کردهاند.
معاون اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه وزارت کار به سامانه جستوجوی اشتغال نظارت میکند گفت: هدف از راهاندازی این سامانه برطرفکردن نیاز کارفرماها و کاریابیها با شناسایی نیروی کار است همچنین اتصال نیروی کار به کارفرماها صورت میگیرد.
وی تأکید کرد: هدف دولت از سامانه جستوجوی شغل، تصدیگری نیست؛ بلکه طبق آیین کاریابیها، نظارت بر فعالیت کاریابیها و کارفرماهاست.
کریمی بیرانوند با اشاره به ۶۰ تا ۷۰ درصد مشاغل آینده را نمیتوانیم پیشبینی کنیم، گفت: یکی از مسائل و چالشهای بازار کار ایران که همواره وجود داشته است پیشرفت علم و ورود مشاغل جدید است که کارجویان باید بر اساس اولویتهای کارفرمایان دانش و مهارت خود را بهروز کنند.
وی افزود: سرعت ظهور شغلها و شایستگیهای جدید احتیاج به مهارتها دارد و عبور از مشاغل سنتی به مشاغل جدید است در ۱۵ سال قبل، کسی فکر نمیکرد که با یک گوشی همراه بتواند خدمات ارائه کرد.
معاون اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد: امروز با مسئله دیجیتالیشدن بازار کار تعداد و عناوین شغلی جدیدی ایجاد میشود که باید بامهارت آموزی از این فرصت بهره برد.
وی با بیان اینکه وزارت کار دغدغه مزمن بازار کار فارغالتحصیلان را پیگیری میکند گفت: برای اولینبار در سال ۱۴۰۲ به دستگاهها و وزارت علوم تکلیف کردیم که بسته ویژه برای حل بیکاری و پیوستهای اجرایی را برای جلسه شورایعالی اشتغال تهیه کنند.
کریمی بیرانوند بیان داشت: تحرکات و سیاستهایی از سوی وزارت کار برای روند کاهش نرخ بیکاری در جامعه بخصوص فارغالتحصیلان شروع شده است؛ اما کافی نیست و نیازمند همراهی همه نهادهای مربوطه هستیم این در حالی است که نرخ بیکاری در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ روند کاهشی داشت و کاهش نرخ بیکاری زنان و مردان بودیم.
اصلاح آییننامه کاریابیها در دولت سیزدهم
وی از اصلاح آییننامه کاریابیها در دولت سیزدهم خبر داد و گفت: پس از ۱۵ سال این آییننامه اصلاح شد و در آن مسائل متعدد و متناسبی با نیاز کار بازار طراحی شد که سامانه جستوجوی شغل با بکار گماری و اتصال کارجویان به کارفرماها رقم خورد.
معاون اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: بر اساس اطلاعات احصا شده در این سامانه همه نهادهای بخش خصوصی و کاریابیها از این بستر استفاده میکنند و تطبیق نیاز بازار کار بامهارت کارجویان پیگیری میشود و وزارت کار بر این سامانه نظارت دارد.
وی با اشاره به برگزاری هفتمین دوره آزمون استخدامی بخش خصوصی گفت: فرصتهای شغلی از کارفرمای احصا شده است و صلاحیت و استعدادسنجی نیروی کار در این آزمون بررسی میشود.بعد از صلاحیتسنجی نیروی کار ماهر به کارفرمایان و شرکتهای تولیدی و صنعتی برای استخدام معرفی میشود، ضمن اینکه پیش از آزمون مهارت به نیروی کار ارائه میشود.
وی خاطر نشان کرد: کارجویان برای شرکت در این آزمون به سامانه https://inre.ir/ مراجعه کنند.