هشدار صنعا به آمریکا؛
نزدیک آبهای یمن شوید، یعنی آغاز جنگی طولانیتر
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری سبحان ، «حسین العزی» معاون وزیر امور خارجه دولت نجات ملی در صنعاء، دوشنبهشب در توییتی بشدت به نیروهای آمریکایی هشدار داد که نزدیک آبهای منطقهای و سرزمینی یمن نشوند.
العزی در توییترش نوشت: جهت حفظ صلح و امنیت بینالمللی و ایمنی دریانوردی در دریای سرخ، نیروهای آمریکایی باید از آبهای منطقهای ما فاصله بگیرند. زیرا هر نزدیک شدنی (فقط صرف نزدیک شدن)، به معنای آغاز نبردی طولانیتر و پرهزینهتر در تاریخ بشری خواهد بود».
این هشدار یمن پس از آن در رسانه اعلام شده که ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا، دیروز (دوشنبه، ۷ آگوست)، از ورود بیش از ۳۰۰۰ ملوان و سرباز آمریکایی به غرب آسیا و مشخصا در دریای سرخ (غرب یمن) در روز یکشنبه و در چارچوب طرحی خبر داد که پیشتر وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، آن را اعلام کرده بود. برخی ناظران سیاسی این اقدام آمریکا را گامی تنشزا و مخالف صلح و ثبات منطقه توصیف و آن را به ضرر منطقه ارزیابی کردهاند.
وبگاه خبری «26 سبتمبر» یمن نیز نوشت، «رسانهها از رسیدن نیروهای نظامی آمریکا به دریای سرخ و باب المندب و سواحل یمن طی ساعات گذشته خبر دادهاند و این، صراحتاً به معنای دخالت آمریکا در تجاوز مستمر به یمن است. ناوگان پنجم آمریکا که مقرش در بحرین است از استقرار دو شناور تهاجمی آبی-خشکی در دریای سرخ خبر داده است. این اقدام، تشدیدکننده است و یک روز پس از اطلاعیه وزارت دفاع آمریکا درباره استقرار بیش از سه هزار نظامی و ملوان در خاورمیانه، اعلام شده؛ و بعد اعلام شد که مقصد آنها تنگه باب المندب در دریای سرخ است».
همچنین «عبدالغنی الزبیدی» از کارشناسان امور سیاسی و نظامی یمن در همین ارتباط در گفتوگویی با شبکه المیادین تأکید کرده بود که یمن موشکهای جدیدی در اختیار دارد و آماده است هر هدفی در آب یا جزایر یمن را هدف اصابت قرار دهد. آنچه آمریکا را اذیت میکند، این است که یمن از زیر یوغ سعودی - آمریکایی خارج شده و امروز رهبری و اراده یمنی بر آن حاکم است.
«محمد علی الحوثی» عضو شورای عالی سیاسی یمن هم به المیادین گفته است، «آمریکا تلاش میکند برای حفاظت از عربستان سعودی، در دریای سرخ حضور پررنگ داشته باشد. هر چه در میادین بیشتری از درگیری حضور داشته باشد، صید آسانتری برای ما خواهد بود».
ناوگان پنجم آمریکا که در بحرین مستقر است، تلاش میکند در خلیج فارس، دریای سرخ، خلیج عمان [مُکران] و اقیانوس هند و همچنین در تنگههای راهبردی مثل هرمز و سوئز حضور داشته باشد.