برگزاری نشست «بریکس و ایران:
چشماندازهایی برای شراکت و همکاری» در تهران
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری سبحان ، صبح امروز اجلاس «بریکس و ایران: چشماندازهایی برای شراکت و همکاری» با حضور نمایندگان اعضای بریکس و جمعی از سفرای کشورهای خارجی در مرکز مطالعات سیاسی وزارت امور خارجه برگزار شد.
مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در این کنفرانس درباره روابط ایران و بریکس گفت: گروه بریکس جزو شرکای هدفمند ماست و توانمندیهای جمعشده میان اعضای بریکس باعث شده است کشورهای بریکس در جامعه جهانی جایگاه بالایی داشته باشند.
صفری: ایران پتانسیل خوبی برای روابط با بریکس دارد
وی افزود: ما در مورد هرگونه تصمیمگیری در بریکس هیچ قضاوتی نمیکنیم. بریکس در همکاری با کشورهای دیگر میتواند نقش خودش را تقویت کند. علیرغم تحریمهای یکجانبه ظالمانه علیه ایران که نمیگذارد پتانسیل اصلی ایران به نمایش گذاشته شود، ایران پتانسیل خوبی برای روابط با بریکس دارد، ما در این پنلهای امروز میخواهیم بیشتر در این خصوص صحبت کنیم.
صفری ادامه داد: ایران میان کشورهای تأثیرگذار پیشرو است. ایران هماکنون از عضویت اخیر خودش دارد برای تقویت همکاریها استفاده میکند. ایران با کشورهای عضو آیورا در حال همکاری است. ما از چندجانبهگرایی استقبال میکنیم.
نماینده آفریقایجنوبی: بریکس برای پرداختن به همکاریهای بینالمللی ایجاد شده است
در این جلسه همچنین آنیل سوکلا نماینده آفریقای جنوبی در سخنانی اظهار داشت: باعث خوشحالی من است که ایران را بار دیگر ملاقات میکنم. بریکس برای پرداختن به همکاریهای بینالمللی ایجاد شده است و ما میخواهیم برای جهان جنوب و انسانیت فعالیت کنیم، یکی از اصول اساسی بریکس هم همین بوده است. در سال 2023 آفریقای جنوبی میزبان خواهد بود و سال پرچالش همراه با کلی فرصت است تا بتوانیم بهصورت جمعی به شرایط اقتصادی و تجاری جهان حاضر بپردازیم.
وی ادامه داد: دنیا از سال 1945 شرایطش در حال تغییر است و ما به جهان فعلی، به جهان در حال سرعت نگاه میکنیم، اما ما یک روح همکاری در جهان نداریم، کرونا دنیا را دچار مشکل کرد، ما دیدیم که نگاه ملی به کرونا ایجاد شد و برخی از کشورها واکسن را انبار کردند، ما یک سیستمی را ایجاد کردیم تا به تأثیر این بیماری در جهان بپردازیم.
نماینده آفریقای جنوبی همچنین گفت: کشورها باید بهطور واقعی علاقهمند همکاری با ما باشند. چند وقت پیش آقای گوترش درباره جهان جنوب صحبت کرد. اکنون واقعیتهای جهان فعلی با نظم جهانی یکسان نیست، ما باید بنای جهانی را تغییر دهیم، بسیاری گفتند که "بریکس در حال ایجاد یک جهان چندقطبی است"، برای همین است که بریکس در حال نمایندگی جهان جنوب است و کشورهایی مانند ایران خواهان عضویت هستند، این نشان میدهد که بریکس کار خودش را خوب انجام میدهد، ما میخواهیم یک تغییر بزرگ ایجاد کنیم. تولید ناخالص داخلی بریکس بسیار بالاست، زمانی که بریکس ایجاد شد 10 درصد اقتصاد جهان را در اختیار داشتیم اما اکنون تغییر رخ داده است و بریکس در حال تقویت همکاریهای خود است.