پنجشنبه 13 دی 1403    2025/1/2

پنجشنبه 12 مرداد 1402 ، 38 : 10

کد خبر :

«خورشید» مدد کار تامین برق خراسان‌جنوبی در اوج مصرف

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی گفت: ۴ مزرعه خورشیدی با مجموع ظرفیت ۱۸.۵ مگاوات و ۶۳۳ نیروگاه خورشیدی خانگی با مجموع ظرفیت حدود ۸ مگاوات در استان فعال است که در زمان اوج مصرف، ۸ درصد بار برق خراسان جنوبی را تامین می‌کند.

خبرگزاری سبحان  - خراسان جنوبی؛ اینجا سرزمین غنای رایگان انرژی های پاک ایران زمین است به همین واسطه در کنار دیگر منابع خدادادی مانند معادن غنی، محصولات خاص و مزیت دار، فرصت مرز، صنایع دستی فاخر، و مناطق گردشگری بی نظیر خراسان جنوبی می تواند به بهشت سرمایه گذاری ایران زمین مبدل شود هرچند تا حدود ضعف زیرساخت ها سد و مانعی برای حضور سرمایه گذاران است اما اگر کمی فرش قرمز سرمایه گذاری از سوی متولیان امر با فراهم شدن زیرساختی های حیاتی پا بخورد به طور حتم روز به روز بر گستردگی فرش قرمز سرمایه گذاری خراسان جنوبی افزوده خواهد شد.

یکی از این انرژی های پاک هم انرژی خورشیدی است که در خراسان جنوبی با ۳۰۰روز آفتابی سرمایه گذاری برای این انرژی پاک و رایگان بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته و حتی می تواند یکی از پیشران اقتصادی استان در کنار انرژی باد باشد.

سوم مرداد سال گذشته به‌منظور اجرای فرامین مقام معظم رهبری در سال «تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» و به‌منظور توانمندسازی اقتصادی و کمک به معیشت روستاییان با اولویت افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی، افزایش میزان بهره‌وری کشور از انرژی پاک و تجدید‌پذیر، تفاهم‌نامه پنج جانبه احداث ۵۵۰ هزار واحد نیروگاه خورشیدی (فتوولتائیک) ۵ کیلوواتی با همکاری معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم، وزارت نیرو، کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی و بسیج سازندگی کشور به مدت ۵ سال امضا و مبادله شد.

این تفاهم‌نامه با هدف ایجاد اشتغال، کمک به معیشت، رفع فقر، توانمندسازی اقتصادی گروه‌ها و اقشار کم درآمد ساکن در مناطق روستایی و حاشیه شهرها با اولویت مددجویان تحت حمایت نهادهای حمایتی و سایر افراد کم‌برخوردار و همچنین افزایش تولید انرژی برق از منابع تجدیدپذیر و کمک به افزایش تولید ناخالص ملی شکل گرفته است.

مجتبی شریعتی فر، مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری استانداری خراسان جنوبی سال گذشته به رسانه‌ها اعلام کرد: تفاهم‌نامه مشترک بین معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست‌جمهوری، وزارت نیرو، کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی و بسیج سازندگی در فاز نخست برای احداث ۱۱۰ هزار نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس با اولویت مناطق محروم و دورافتاده به امضا رسید.

سهمیه  فاز نخست ۴ هزار پنل خورشیدی

وی گفت: سهمیه خراسان جنوبی در فاز نخست این تفاهم‌نامه، ایجاد چهار هزار پنل خوشیدی کوچک مقیاس هر کدام به ظرفیت پنج کیلو وات و در مجموع به ظرفیت ۲۳ هزار کیلو وات است که باید تا پایان سال مالی جاری اجرایی شود.

وی تصریح کرد: این طرح ملی با هدف ایجاد اشتغال، رفع فقر و توانمندی اقتصادی گروه‌ها و اقشار کم‌برخوردار ساکن در مناطق روستایی و حاشیه شهرها با اولویت مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی در دستور کار قرار گرفته و تامین مالی اجرای این پنل‌ها از محل تسهیلات بند «ب» تبصره ۱۶ است.

وی افزود: در خراسان جنوبی نهادهای حمایتی از جمله کمیته امداد و بهزیستی همچنین بسیج سازندگی تسهیلات خوبی از محل بند «ب» تبصره ۱۶ دارند و سقف پرداخت تسهیلات از این محل ۱۰۰ میلیون تومان با نرخ چهار درصد است.

سید حسین هاشمی، مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان جنوبی هم سال گذشته در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از بیرجند اظهارداشت: سهم خراسان جنوبی از تفاهم‌نامه احداث ۱۱۰ هزار واحدی نیروگاه خورشیدی کوچک در مرحله نخست چهار هزار واحد نیروگاهی است که براساس تقسیم‌ بندی‌های صورت گرفته، ۷۲۷ واحد با معرفی بخشداری‌ها و فرمانداری‌‌های استان اجرایی خواهد شد.

به گفته وی مجری این طرح سازمان بسیج سازندگی است و شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی هم نظارت کار را برعهده دارد.

منابع اعتباری پنل های خورشیدی دیر ابلاغ شد

مهندس مهدی هنری، مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی هم ۳۰ خرداد امسال در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس از بیرجند اظهارداشت: با توجه به این که منابع اعتباری تسهیلات پرداختی به متقاضیان انرژی‌های نو سال گذشته در استان دیر ابلاغ شد پایان سال گذشته در حد انگشت شماری توانستند از این منابع بهره‌مند شوند.

به گفته وی دیر پرداخت شدن منابع اعتباری سبب شد تا برنامه‌های مجری طرح بهم بریزد و همه محاسبات، برآوردها و برنامه‌ریزی‌ها را با چالش مواجه کند.

وی با اشاره به این که ۶۵ نفر از افرادی معرفی شده بانک‌ها با آن‌ها عقد قرار داد کرده‌اند افزود: ۱۱۵ میلیون تومان تسهیلات به متقاضیان پرداخت و از ۱۶ خرداد نیز با رسیدن امکانات و تجهیزات مورد نیاز عملیات نصب و احداث آن شروع شد.

سهمیه سال گذشته ۷۲۰ پنل خورشیدی

وی به اتمام حدود یک ماهه این پنل‌ها و نیروگاه‌های خورشیدی اشاره و تصریح کرد: سهمیه سال گذشته خراسان جنوبی ۷۲۰ مورد بود که با ابراز تاسف به دلیل دیر ابلاغ شدن تسهیلات و همکاری نکردن بانک‌ها از نیمه‌خرداد عملیات نصب و احداث ۶۵ متقاضی که تسهیلات دریافت کرده‌اند آغاز شد.

مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی نقاط هدف اجرای این طرح را همه مناطق خراسان جنوبی عنوان کرد و ادامه داد: در مرحله اول به‌واسطه تنش‌های اقتصادی موجود اکثریت مردم از محسنات طرح به‌ویژه در مناطق محروم و دورافتاده روستایی با وجود اطلاع‌رسانی بسیج سازندگی به اقشار مختلف مردم اما، بی‌میل هستند ولی اگر فرهنگ‌سازی عملی لازم انجام شود به طور حتم شاهد استقبال روستاییان و دیگر اقشار جامعه برای اجرای این کار و بهره‌گیری از انرژی‌های نو در خراسان جنوبی خواهیم بود.

تامین ۸ درصد بار برق استان بر عهده پنل های خورشیدی

اما اکنون  مهدی دادگر، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی در گفت وگو با خبرنگار فارس از بیرجند اظهارداشت: ۴ مزرعه خورشیدی در شهرستان‌های خوسف، سربیشه و بشرویه خراسان جنوبی با مجموع ظرفیت ۱۸.۵ مگاوات و ۶۳۳ نیروگاه خورشیدی خانگی با مجموع ظرفیت حدود ۸ مگاوات در استان فعال است که در زمان اوج مصرف، ۸ درصد بار برق استان را تامین می‌کنند.

به گفته وی ظرفیت تولید برق خراسان جنوبی ۷۳۰ مگاوات است که حدود ۲۷ مگاوات آن از طریق نیروگاه‌های خورشیدی تامین می‌شود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی افزود: مزارع خورشیدی استان شامل مزرعه خورشیدی ۱۰ مگاواتی خوسف، ۷ مگاواتی سربیشه و یک مگاواتی و نیم مگاواتی بشرویه است که قدیمی‌ترین آنها، مزرعه خورشیدی خوسف با ۸ سال سابقه است.

دادگر با بیان این که سرمایه اولیه در راه اندازی مزارع خورشیدی، در ۴ تا ۵ سال اول فعالیت آنها، برگشت داده می‌شود گفت: مزایای انرژی تجدیدپذیر خورشید سبب شده که مشترکان خانگی نیز از راه اندازی نیروگاه‌های خورشیدی کوچک استقبال کنند به طوریکه تا کنون ۶۳۳ نیروگاه خورشیدی خانگی با مجموع ظرفیت ۸ مگاوات در خراسان جنوبی راه اندازی شده است.

وی اضافه کرد: در بخش نیروگاه‌های خورشیدی انشعابی مخصوص مشترکان نیز، احداث نیروگاه‌های کوچک، منبع درآمد پایداری برای مشترکین از جمله خانوار‌های شهری و روستایی به ویژه اقشار نیازمند به وجود آورده است.

همچنین  برای نیروگاه‌های خورشیدی محدود به ظرفیت انشعاب به تعداد ۶۳۳ مشترک تاکنون بالغ بر ۷۲ میلیارد تومان بهای برق تضمینی پرداخت شد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی ادامه داد:  با توجه به فراهم بودن شرایط خرید تضمینی از مشترکان برق استان برای نیروگاه‌های خورشیدی ضمن دعوت به سرمایه‌گذاری در این زمینه برای کمک به تولید برق در استان از همه مشترکان برق استان به ویژه مشترکان خانگی و تجاری تقاضا می‌شود که با مدیریت مصرف خود زمینه تامین برق پایدار در ایام گرم تابستان را فراهم کنند.

افزایش ۱۰ درصدی اوج مصرف برق در خراسان جنوبی

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی در ادامه با اشاره به این که اوج مصرف برق استان در مقایسه با تابستان گذشته، ۱۰ درصد افزایش دارد تصریح کرد: :از آغاز تابستان امسال، بیشترین رقمی که در ساعات اوج مصرف در خراسان جنوبی ثبت شده است ۳۵۰ مگاوات بوده که در مقایسه با تابستان پارسال که بیشترین رقم اوج مصرف ۳۱۸ مگاوات بوده، افزایش ۱۰ درصدی نشان می‌دهد.

دادگر افزود: همچنین نمودار‌های مصرف برق استان، در روز گذشته نشان می‌دهد که مصرف برق ۱۱ مرداد  در خراسان جنوبی در مقایسه با روز مشابه آن در تابستان پارسال، ۱۲ درصد افزایش دارد.

بخشایی، معاون فروش و خدمات مشترکان شرکت توزیع نیروی برق استان نیز از مردم خواست با توجه به گرمای شدید هوا، با استفاده از دور کند کولر‌های آبی، تعویض لامپ‌های پر مصرف با کم مصرف و انتقال زمان استفاده از وسایل پرمصرف به ساعت غیر اوج (پیک)، صنعت برق را در تامین برق پایدار برای همه مشترکان یاری کنند.

گفتنی است که خراسان جنوبی ۳۴۰ هزار مشترک برق دارد.


پنجشنبه 12 مرداد 1402 ، 38 : 10

کد خبر :

بازدید : 127
• بزرگنمایی متن خبر


سرخط اخبار استان ها

پربازدیدترین ها