اطلاعیه شماره ۵ ستاد انتخابات کشور:
داوطلبان انتخابات مجلس باید در پنجره واحد وزارت کشور ثبت نام کنند
به گزارش خبرنگار سیاسی سبحان از مرکز اطلاع رسانی وزارت کشور، ستاد انتخابات کشور در اطلاعیه شماره ۵ خود که روز یکشنبه منتشر شد، اعلام کرد: متقاضیان داوطلبی نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی می بایست از دوشنبه ۱۶ مرداد تا روز یکشنبه ۲۲ مرداد ماه جاری، از ساعت ۸ تا ۱۸ عصر به مدت ۷ روز در پنجره واحد وزارت کشور ثبت نام کنند.
در این اطلاعیه با تسلیت و تعزیت به مناسبت ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام)، یاران با وفایش و حضرت سیدالساجدین امام زین العابدین (علیه السلام) اعلام کرد: پیرو اطلاعیه شماره ۱ ستاد انتخابات کشور، انتخابات سراسری دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در روز جمعه ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد.
بر اساس این اطلاعیه و با توجه به ابلاغ قانون اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، متقاضیان داوطلبی نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی می بایست از روز دوشنبه ۱۶ مرداد تا روز یکشنبه ۲۲ مرداد از ساعت ۸ تا ۱۸ در مجموع به مدت ۷ روز، از طریق پنجره واحد وزارت کشور به نشانی اینترنتی keshvar.moi.ir به لینک «ثبت درخواست متقاضیان داوطلبی در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی» وارد و با تکمیل اطلاعات و مدارک مورد نیاز به شرح زیر در مهلت یاد شده، درخواست خود (پیش ثبت نام) را ثبت کنند.
طبق اطلاعیه وزارت کشور اطلاعات و مدارک مورد درخواست موارد زیر است:
الف - تکمیل فرم اطلاعات درخواست شده؛
ب - بارگذاری تصویر آخرین مدرک تحصیلی معتبر؛
ج - بارگذاری تصویر کارت یا گواهی پایان خدمت وظیفه عمومی و یا کارت معافیت دائمی برای آقایان با سن کمتر از ۵۰ سال (در صورت عدم دریافت برخط پاسخ استعلام)
د - بارگذاری تصویر گواهی رسمی مبنی بر قبول استعفاء و عدم اشتغال در پست و مشاغل مشمول استعفای موضوع ماده ۲۹ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی؛
ستاد انتخابات کشور از متقاضیان در خارج از کشور نیز خواست با مراجعه به سفارتخانهها، کنسولگریها یا نمایندگیهای سیاسی جمهوری اسلامی ایران، به ثبت اطلاعات و بارگذاری مدارک خود اقدام کنند.
این ستاد در اطلاعیه خود خاطر نشان کرد: پس از پایان مهلت ثبت درخواست متقاضیان، وضعیت سن، تابعیت، اقامت دائم، مدرک تحصیلی، نظام وظیفه، سوابق محکومیتهای کیفری و شمول استعفای ماده ۲۹ قانون توسط سازمانها و وزارتخانههای مسئول از جمله «سازمان ثبت احوال کشور، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت امور خارجه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراکز مدیریت حوزههای علمیه، سازمان امور اداری و استخدامی کشور، دادستانی کل کشور و فراجا» بررسی، اظهارنظر و گواهیهای مربوطه صادر میشود.
بر این اساس دستگاهها و مراجع فوقالذکر موظفند به اعتراض داوطلبان در خصوص گواهیهای صادرشده رسیدگی کنند. مدت رسیدگی حداکثر تا ۲۴ ساعت قبل از شروع ثبتنام می باشد.
همچنین به استناد قانون فوقالذکر، متقاضیانی که در مهلت مقرر در سامانه مذکور، درخواست خود را ثبت نکنند، یا شناسه رهگیری دریافت ننمایند و یا مطابق بررسی دستگاههای مربوطه، شرایط داوطلب شدن را نداشته باشند؛ نمیتوانند در مرحله بعد، به عنوان داوطلب نمایندگی مجلس شورای اسلامی ثبتنام خود را نهایی کنند.
مدارک و شرایط لازم برای ثبت درخواست داوطلبی مجلس شورای اسلامی به شرح زیر است:
۱- داشتن حداقل سن (۳۰) سی سال و حداکثر (۷۵) هفتاد و پنج سال تمام؛
۲- داشتن مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی ارشد یا معادل آن؛
۳- ممنوعیت ثبت درخواست توسط اتباع ایرانی که اقامت دائم کشور دیگری را دارند؛
۴- ممنوعیت ثبت درخواست توسط اتباع ایرانی که تابعیت کشور دیگری را داشته یا دارند؛
۵- ممنوعیت ثبت درخواست برای افرادی که تابعیت ایرانی کسب نمودهاند.
ستاد انتخابات کشور یادآور شد که همه جانبازان، آزادگان، فرزندان شهدا و رزمندگانی که حداقل شش ماه سابقه حضور در جبهه را دارند، از یک مقطع تحصیلی بالاتر برخوردار میگردند ضمن آنکه هر دوره نمایندگی مجلس شورای اسلامی، معادل یک مقطع تحصیلی محاسبه میشود.