پنجشنبه 01 آذر 1403    2024/11/21

سه شنبه 06 تیر 1402 ، 24 : 14

کد خبر :

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی:

برنامه پزشک خانواده وارد فاز اجرایی شد

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: برنامه سلامت خانواده وارد فاز اجرایی در کشور شده و دولت از این برنامه به طور همه جانبه پشتیبانی می‌کند.

به گزارش روز سه شنبه سبحان از ، حسین فرشیدی در «اجلاس معاونان بهداشت دانشکده ها و دانشگاه های علوم پزشکی و مدیران شبکه شهرستان های مجری برنامه سلامت خانواده (پزشکی خانواده و نظام ارجاع)» در ستاد وزارت بهداشت، افزود: برنامه سلامت خانواده می تواند به عنوان یکی از برنامه های تحول ساز، بسیار مهم و تاثیرگذار برای نظام سلامت و جامعه باشد برخی استان ها برای ورود به فاز دوم برنامه از هم اکنون اعلام آمادگی کرده اند. در ادامه اجرای برنامه سلامت خانواده که از ۵۹ شهرستان کشور شروع شده، شاهد اجرای کشوری برنامه خواهیم بود.

وی با بیان این که فاز اول اجرایی این برنامه در شهرستان های مختلف آغاز شده است، اظهار داشت: برای ۱۰ سال آینده این برنامه هم از الان باید برنامه ریزی داشته باشیم. کما این که مشاهده می کنیم تمام معاونت های وزارت بهداشت درگیر این برنامه هستند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به این که برنامه های همه معاونت ها و سازمان های حوزه سلامت با اجرای کامل برنامه پزشکی خانواده دچار تغییر می شوند، ادامه داد: همه باید با یک نگاه جدید وارد برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع شویم. برای همین ممکن است گاهی در اجرای فاز یک برنامه در برخی نقاط کشور دچار تاخیر شویم.

 فرشیدی بیشترین درگیری برنامه را متعلق به فاز یک در سطح بهداشت دانست و بیان کرد: همزمان با بهداشت حوزه درمان در سطح دوم نیز درگیر برنامه سلامت خانواده است. حوزه آموزش و سازمان غذا و دارو نیز درگیر این برنامه شده اند.

ضرورت تغییرات در نظام آموزشی

وی ضرورت تغییرات در نظام آموزشی متناسب با برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع را مورد اشاره قرار داد و گفت: از دانشجویان تا سایر گروه ها اعم از پزشکان، پرستاران، داروسازان و تمام رشته های بهداشتی همه درگیر این برنامه هستند و ایجاد این تغییرات ضروری است.

وی افزود: حوزه پژوهش علوم پزشکی نیز نمی تواند جدا از برنامه سلامت خانواده باشد، زیرا خدمات ما باید مبتنی بر پژوهش های حاصل از این برنامه باشد. حوزه توسعه نیز با پشتیبانی های اعتباری و سایر پشتیبانی ها در برنامه مشارکت دارد.

درس هایی که کووید به همراه داشت

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان این که انتظار داریم مراقب سلامت بتواند بخشی از این اتفاق بزرگ را از طریق ارتباط مناسب با جمعیت هدف خودش ایجاد کند، ابراز داشت: برای اجرای همه جانبه برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع باید سواد سلامت جامعه را ارتقا داده و از درس هایی که در اپیدمی کووید دریافت کردیم به نحو مطلوب استفاده کنیم.

فرشیدی افزود: ترغیب حضور مردمی در مراکز واکسیناسیون نشان داد که جمعیت هدف را می توان با تمهیداتی متوجه اهمیت برنامه های بهداشتی از جمله پزشکی خانواده و نظام ارجاع کرد.

وی در پایان تصریح کرد: نحوه ارائه خدمات ما باید عوض شود زیرا خدمات ۴۰ سال پیش و حتی خدمات ۱۰ سال پیش، دیگر امروزه کارآیی لازم را ندارند. باید از هوش مصنوعی در کنار برنامه سلامت خانواده استفاده کنیم. نه تنها شکل ارائه خدمات، بلکه حتی نحوه مواجهه و صحبت ما با مراجعه کنندگان باید عوض شود.

ورود طب ایرانی به برنامه پزشک خانواده 

معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز از ورود طب ایرانی به برنامه پزشک خانواده در کشور خبر داد و گفت: طرح پزشک خانواده گامی ‌در جهت تامین عدالت بهداشتی و سلامتی جامعه  است و می‌تواند برای ارتقای سطح بهداشت و پیشگیری از بیماری و بهبود کیفیت سلامت بسیار موثر باشد.

حسین رضایی زاده افزود: آشنایی با تدابیر طب ایرانی از جمله موضوعاتی بوده که در آموزش‌ پزشکان به آن پرداخته می‌شود، با همکاران و اساتید طب ایرانی از مناطق مختلف کشور و با هماهنگی دفتر طب ایرانی و مکمل و معاونت بهداشت ضبط و در اختیار پزشکان خانواده قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: سواد سلامت عاملی مهم در ارتقای دانش و نگرش افراد نسبت به موضوع سلامتی است و از این رو نقش مؤثری در خودمراقبتی افراد، بهبود شاخص های سلامت و کاهش هزینه های بهداشتی درمانی خانوارها و نظام سلامت ایفا می کند.

معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل با اشاره به اینکه «پزشک خانواده» برنامه ای است که با مشارکت همه معاونت های وزارت بهداشت در حال انجام است؛ افزود: با توجه به اهتمام وزارت بهداشت در اجرای این طرح؛ بازبینی و تولید محتواهای علمی برای پزشکان خانواده در دستور کار معاونت بهداشت قرار گرفته است.

رضایی زاده تصریح کرد: در همین راستا پس از اینکه مساله «پزشک خانواده» امسال به صورت خاص مورد توجه قرار گرفت و قرارگاه پزشک خانواده در معاونت بهداشت تشکیل شد، تلاش شد تا این طرح پس از پایلوت هایی که داشته با قدرت بیشتری به سمت اجرایی شدن پیش برود، لذا یکسری از منابع علمی مربوط به ارتقاء سطح علمی پزشکان خانواده ی سراسر کشور مورد بازبینی قرار گرفته و بعد از تکمیل، به پزشکان خانواده ارائه خواهد شد.

به گفته معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی، این طرح به عنوان یک پروژه مشترک بین دو معاونت بهداشت و آموزشی است و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی هوشمند، قرار به تولید محتواهای علمی برای ارتقای سطح پزشکان خانواده شد از جمله موضوعاتی که در این آموزش‌ها به آن پرداخته می‌شود آشنایی با تدابیر طب ایرانی همچون سبک زندگی سالم، تدابیر افزایش سلامت باروری، آشنایی با آموزه های طب ایرانی در بلوغ دختران، آموزه های طب ایرانی در کمک به رفع ناباروری مردان و زنان و غیره بوده که با همکاران و اساتید طب ایرانی از مناطق مختلف کشور و با هماهنگی دفتر طب ایرانی و مکمل و معاونت بهداشت ضبط و در اختیار پزشکان خانواده قرار خواهد گرفت.

رضایی زاده ابراز امیدواری کرد با نگاه تعاملی، علمی، منطقی و بین رشته ای، با تلفیق دانش طب ایرانی در حوزه حفظ سلامتی و دستورات بهبود تندرستی با آموزه های بهداشت و پزشکی نوین، خصوصا در عرصه تغذیه و ورزش و تدابیر سبک زندگی سالم بتوانیم شاهد ارتقای سطح سلامت خصوصاً در بین کودکان و نوجوانان باشیم.


سه شنبه 06 تیر 1402 ، 24 : 14

کد خبر :

بازدید : 364
• بزرگنمایی متن خبر


سرخط اخبار اجتماعی

پربازدیدترین ها