يكشنبه 15 مهر 1403    2024/10/6

سه شنبه 03 مرداد 1402 ، 26 : 10

کد خبر :

تانک‌های اوکراینی با سوخت روسی حرکت می‌کنند

یکی از روزنامه‌های آلمانی نوشت، اوکراین از نفت و سوخت پالایش شده روسی در مجارستان و ترکیه برای راه اندازی تانک‌ها و ژنراتورهای تامین شده از سوی غرب، استفاده می‌کند.

به گزارش سبحان ، روزنامه آلمانی هندلسبلات از قول مقام‌های گمرکات اوکراین نوشت، شرکت نفت و گاز مجارستان به نام "MOL" فروش خود به اوکراین را در شش ماه گذشته دو برابر کرده است. از آنجایی که این شرکت مجارستانی بخش بزرگی از نفت را از روسیه تامین می‌کند، اکنون ماشین جنگی اوکراین باید در درجه اول از همین نفت استفاده کند.

اگرچه مجارستان یکی از اعضای اتحادیه اروپا به شمار می‌رود، اما دولت بوداپست معافیت ویژه‌ای برای واردات نفت خام از روسیه از طریق خطوط لوله نفت دارد. این کمپانی نفت و گاز نیز که از تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه در امان مانده، می‌تواند با قیمتی پایین‌تر از کمپانی‌های اتحادیه اروپا محصولات پالایش شده نفتی را به کی‌یف بفروشد. شرکت‌های اتحادیه اروپا بازار سهام خود را در نتیجه جنگ و تحریم‌ها در اوکراین در حال از دست دادن هستند.

پیش از آغاز درگیری‌ها در اوکراین، این کشور می‌توانست حدود ۳۰ درصد از نیازهای داخلی خود را از پالایشگاه "کرمنچوگ" در منطقه پولتاوا که از چمهوری آذربایجان نفت وارد می‌کرد، پوشش دهد. گزارش شده که این پالایشگاه در نتیجه حملات موشکی روسیه در آوریل سال گذشته میلادی به شدت آسیب دید و تا به امروز با ظرفیت محدود فعالیت می‌کند.

این روزنامه آلمانی در ادامه نوشت، اگرچه کی‌یف کاملا به واردات وابسته است اما کمبودی در سوخت در اوکراین وجود ندارد. حتی با وجود افزایش مصرف سوخت دیزل توسط تانک‌ها و خودروهای زرهی تامین شده از سوی ناتو، به نظر می‌رسد برای جبران اختلالات برق ناشی از حملات روسیه به سیستم توزیع الکتریسته در اوکراین گازوئیل زیادی برای ژنراتورهایی که غرب زمستان سال گذشته میلادی به کی‌یف فرستاده بود، وجود داشته باشد.

"میخال پاشکوفسکی"، تحلیلگر در موسسه مرکزی اروپا واقع در لوبلین گفت: ارسال سوخت از طریق ریلی و از لهستان صورت می‌گیرد. همچنین سوخت از اسلواکی و مجارستان و با خط لوله منتقل می‌شود و رومانی هم سوخت دیزل را ابتدا با کشتی وبعد از طریق خط ریلی منتقل کرده است.

دسامبر ۲۰۲۲، آمریکا و متحدانش در گروه هفت یک سقف قیمتی برای نفت روسیه تعیین کرده و شرکت‌های حمل و نقل و بیمه را از انتقال این محموله‌ها برحذر داشتند و اعلام کردند تنها در صورتی این نقل و انتقال صورت می‌گیرد که هر بشکه به قیمت ۶۰ دلار یا پایین‌تر از آن فروخته شود. محدودیت‌های مشابهی هم در فوریه ۲۰۲۳ برای تولیدات مواد نفتی روسیه در نظر گرفته شد.

مسکو با غیرقانونی کردن فروش نفت و محصولات نفتی به هرکسی که از این سقف قیمتی تبعیت کند و همچنین توقف استفاده از دلار آمریکا در فروش نفت خود به ایالات متحده و گروه هفت واکنش نشان داد.

کشورهای "اوپک پلاس" هم درخواست‌های واشنگتن برای جبران با افزایش تولید را نادیده گرفته‌اند.


سه شنبه 03 مرداد 1402 ، 26 : 10

کد خبر :

بازدید : 135
• بزرگنمایی متن خبر


سرخط اخبار بین الملل

پربازدیدترین ها