جمعه 02 آذر 1403    2024/11/22

پنجشنبه 29 تیر 1402 ، 4 : 10

کد خبر :

دفاتر زیارتی، مجری کاروان‌های غیرمجاز عتبات شدند!

دفاتر زیارتی برای سفر عتبات در محرم، کاروان غیرمجاز راه انداختند. یکی از مدیران این دفاتر می‌گوید: تصمیم مسؤولان حج و زیارت موجب شد تا سفرهای غیرمجاز عتبات در دهه اول محرم افزایش یابد.

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری سبحان ، اعزام کاروان‌های هوایی زیر نظر سازمان حج و زیارت در ماه محرم با مبلغ ۱۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان انجام می‌شود. اما هیچ کدام از این کاروان‌ها در روز نهم و دهم محرم در کربلا حضور ندارند.

همین امر موجب شده تا زائران بسیاری برای حضور در عزاداری تاسوعا و عاشورای حسینی به جای اعزام با کاروان‌های زیر نظر سازمان حج و زیارت، با کاروان‌های غیرمجاز همراه شوند یا سفر انفرادی به عتبات را انتخاب کنند.

افزایش کاروان‌های غیرمجاز عتبات در محرم

در کنار سفرهای غیرمجاز عتبات که توسط برخی از افراد در حال انجام است، با بررسی خبرنگار فارس مشخص شد که برخی از دفاتر زیارتی هم کاروان غیرمجاز راه انداخته‌اند. برخی از این دفاتر غیرمجاز معتقدند به دلیل درخواست بالا برای سفر هوایی عتبات در ماه محرم اقدام به راه‌اندازی کاروان‌هایی خارج از چارچوب سازمان حج و زیارت کرده‌اند.

احمدی، یکی از مدیران دفاتر زیارتی با بیان اینکه سازمان حج و زیارت، سفر هوایی را دیرهنگام برنامه‌ریزی کرد، می‌گوید: تصمیم مسؤولان سازمان حج و زیارت و اصرار برای خرید بلیت پرواز با قیمت کم‌تر از هزینه اعلامی از سوی شرکت‌های هواپیمایی، موجب شد تا سفرهای غیرمجاز عتبات در دهه اول محرم افزایش یابد.


هزینه بلیت پرواز عتبات برای شنبه ۳۱ تیر

گرانی بلیت پرواز عتبات و اصرار سازمان حج و زیارت به تعدیل هزینه‌ها

شرکت‌های هواپیمایی هزینه بلیت پرواز عتبات را در روزهای آینده افزایش قابل توجهی داده‌اند. قیمت بلیت تهران ـ نجف برای دهه اول محرم از حدود ۶ میلیون تومان آغاز می‌شود و در برخی روزها هم به بیش از هشت میلیون تومان می‌رسد! در حالی که قرار بود با توافق وزارت راه و وزارت ارشاد، وضعیت پرواز برای سفرهای زیارتی ساماندهی و سفر ارزان و آسان نیز محقق شود. یکی از پیشنهادهای مطرح شده، اختصاص پرواز چارتری به سازمان حج و زیارت بود، اما همچنان نظارتی بر هزینه بلیت پروازهای زیارتی صورت نمی‌گیرد و پروازهای عتبات توسط افراد چارتر می‌شود.

با بررسی خبرنگار فارس، برخی از شرکت‌های هواپیمایی برای درآمدزایی بیشتر، پرواز عتبات را حتی بیش از ۹ میلیون تومان البته برای رفت و برگشت در اختیار افراد چارترکننده قرار داده‌اند. در کنار چارتر کردن پرواز توسط برخی افراد، دفاتر زیارتی هم این‌بار پای کار آمدند و خودشان پرواز چارتر کرده و با هزینه بالا اعزام زائران عتبات در دهه اول محرم را در دستور کار قرار داده‌اند.

فراهانی، یکی از مسؤولان دفاتر زیارتی می‌گوید: وقتی تقاضا وجود دارد و سازمان حج و زیارت حاضر به چارتر پرواز به قیمت هشت میلیون تومان هم نیست، برخی دفاتر هم برای از دست ندادن زائران، خودشان خارج از چارچوب سازمان حج و زیارت در کنار فعالیت زیر نظر سازمان حج و زیارت، کاروان غیرمجاز راه می‌اندازند.

اسکان کاروان‌های غیرمجاز عتبات در هتل‌های زیر نظر سازمان حج و زیارت

با پیگیری خبرنگار فارس مشخص شد که هزینه سفر غیرمجاز عتبات با دفاتر زیر نظر سازمان حج و زیارت از ۲۰ میلیون تومان آغاز می‌شود و حتی برخی از دفاتر هزینه سفر را تا ۲۵ میلیون تومان هم اعلام می‌کنند. این سفرها یک هفته‌ای و در هتل‌های درجه الف و ب است. یکی از مدیران دفاتر زیارتی که در دهه اول محرم بیش از ۳۰ کاروان غیرمجاز دارد، می‌گوید: کاروان‌های خارج از چارچوب حج و زیارت، در هتل‌های حج و زیارتی اسکان دارند. 

در روزهای گذشته برخی از مسؤولان دفاتر زیارتی از نپذیرفتن سازمان حج و زیارت با تهیه بلیت پرواز هشت میلیون تومانی در دهه اول محرم خبر داده بودند. اکنون به نظر می‌رسد که برخی شرکت‌های هوپیمایی پای کار زائران عتبات آمده و بلیت با قیمت نسبتا کم‌تری در اختیار سازمان قرار داده‌اند. اما چه نظارتی بر دفاتر زیارتی می‌شود که آنها به راحتی کاروان غیرمجاز راه انداخته و در سایه اعزام‌های رسمی، زائران را با خود همراه می‌سازند؟

وقتی دفاتر زیارتی کاروان غیرمجاز عتبات راه انداختند

برخی از این دفاتر زیارتی مجاز حتی به زائران خارج از چارچوب بودن کاروان‌ها را اطلاع نمی‌دهند و زائران هم تصور می‌کنند که چون به دفاتر مجاز مراجعه کردند، هر بسته زیارتی که معرفی می‌شود، در چارچوب سازمان حج و زیارت قرار دارد. اما در روزهای اخیر شاهد هستیم در نبود کاروان هوایی عتبات در دهه اول محرم، برخی دفاتر زیارتی خودشان کاروان غیرمجاز راه انداختند. البته این کاروان‌ها فقط هوایی هم برنامه‌ریزی نشده‌اند، بلکه برخی به صورت زمینی زائران را اعزام می‌کنند.

بعضی دفاتر زیارتی در سطح کشور در دهه نخست محرم روزانه بیش از پنج کاروان غیرمجاز فقط به صورت زمینی دارند و تعداد کاروان‌های مجاز آن‌ها شاید روزانه به سه کاروان هم نرسد. به این تریتب بیش از اینکه این دفاتر پیگیر اعزام‌های رسمی باشند، به فکر راه‌اندازی کاروان غیرمجاز و البته سودجویی هستند. 

نبود قانون بازدارنده برای جلوگیری از سفرهای غیرمجاز عتبات

سازمان حج و زیارت هزینه سفر را متناسب با ارز اختصاص یافته به سفرهای زیارتی محاسبه کرده و به دفاتر اجازه اعزام بالاتر از مبلغ اعلامی را نمی‌دهد. بر همین اساس، برخی دفاتر زیارتی کاروان غیرمجاز راه انداخته و با هزینه بالا زائران را همراه کرده و به فکر منافع خود هستند.

به گزارش سبحان ، سازمان حج و زیارت در سال‌های اخیر با رشد سفرهای غیرمجاز عتبات، پیگیری لازم در این باره داشته، اما نبود قانون مشخص و بازدارنده در اعزام سفرهای زیارتی به عتبات باعث شده که مسیر زیارتی با مشکلاتی مواجه شود و هر کسی به خود اجازه اعزام زائران را در قالب کاروان غیرمجاز عتبات دهد.


پنجشنبه 29 تیر 1402 ، 4 : 10

کد خبر :

بازدید : 184
• بزرگنمایی متن خبر


سرخط اخبار فرهنگی

پربازدیدترین ها