دوشنبه 05 آذر 1403    2024/11/25

يكشنبه 25 تیر 1402 ، 16 : 12

کد خبر :

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی:

قیمت «یک دست کامل لباس» و یک متر نرده بان آتش نشانی چند است؟

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران بر لزوم بهره گیری از توان مرکز آموزش بین‌المللی آتش نشانی تهران برای آتش نشانی‌های کل کشور تاکید کرد.

به گزارش سبحان ، قدرت الله محمدی در نشست صمیمانه استاندار تهران با مدیران عامل آتش نشانی شهر تهران و شهرستان‌های استان تهران، گفت: ظرفیت مرکز آموزش بین‌المللی آتش نشانی در خدمت کل آتش نشانی‌های کشور است که می‌توانند از ظرفیت‌های آموزشی آن بهره بگیرند. در حال حاضر ۵۳۰۰ نفر در ۱۳۷ ایستگاه آتش نشانی در تهران مشغول خدمت رسانی هستند که به زودی با افتتاح ایستگاهی در خیابان صابونیان تعداد ایستگاه‌ها به ۱۳۸ ایستگاه برای خدمت رسانی به شهروندان تهرانی می‌رسد.

وی افزود: بیش از ۳۰ نوع خدمت به شهروندان ارائه می‌کنیم و بیشترین تماس‌ها و مراجعه‌ها را برای کمک، سازمان آتش نشانی تهران دارد و زمان رسیدن به محل حادثه نیز ۴ الی شش دقیقه پس از یک تماس شهروندان خواهد بود.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی تهران با بیان اینکه عملیات‌های اطراف تهران به درخواست سازمان‌های آتش نشانی شهرستان‌ها انجام می‌شود، اظهار کرد: در سیل امامزاده داوود که در ساعت یک بامداد رخ داد با سازمان آتش نشانی تهران تماس گرفته شد و شش ایستگاه به محل حادثه اعزام شدند و ۱۰ روز عملیات در آنجا به طول انجامید و مدیریت آتش نشانی‌های شهرهای اطراف و حریم در تعامل با سازمان آتش نشانی تهران هستند و در جلسه امروز نیز تعامل بیشتری محقق خواهد شد.

وی ادامه داد: ما بضاعت و استعداد شهرهای اطراف را می‌دانیم و می‌دانیم که در تجهیزات به ویژه برای شهرهای کوچک مشکلاتی وجود دارد به شکلی که در حال حاضر تأمین یک دست لباس کامل آتش نشانی ۲۵۰ میلیون تومان هزینه در بر دارد و تجهیزاتی همچون نردبان به متری دو میلیارد تومان رسیده، تجهیزاتی که عمدتا وارداتی هستند و شهرهای اطراف برای تأمین آنها مشکلات بسیاری دارند؛ لذا امکانات خود را در اختیار آنها قرار می‌دهیم. در شهرستان‌ها می‌توانیم ظرفیت‌های آموزشی این مرکز را مورد استفاده قرار دهیم و هزینه‌های تمام شده آن نیز با تخفیف به آنها ارائه خواهد شد.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی سازمان آتش نشانی تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه در سال گذشته در تهران شاهد وقوع حوادث گوناگون و عجیبی بودیم، به اغتشاشات سال گذشته نیز اشاره کرد و افزود: در تمام مدت اغتشاشات در آماده باش ۱۰۰ درصدی بودیم و نگذاشتیم هیچ حادثه خاصی در شهر تهران رخ دهد. در حادثه متروپل آبادان نیز ۳۰ دستگاه خودرو به همراه ۵۰ نیروی آتش نشان به محل اعزام شدند و فرماندهی عملیات بر عهده آتش نشانی تهران قرار گرفت. همچنین امدادرسانی به زلزله زدگان خوی به همراه اعزام ۱۵ کامیون کمک‌های جمع‌آوری شده نیز انجام شد.

محمدی با اشاره به برخی حریق‌ها و حوادث مهم سال گذشته همچون حریق زندان اوین، هتل ارم، کابل‌های زیرزمینی مهرآباد جنوبی، کارخانه روغن قیامدشت، فروشگاه رفاه و حریق انبار چسب، گفت: برای راهپیمایی اربعین حسینی نیز سالانه ۳۰۰ الی ۴۰۰ نفر از نیروها در مرزهای کشور و داخل کشور عراق برای ایمنی زائرین اعزام می‌شوند و در دیگر مراسم ملی و مذهبی نیز نیروهای آتش نشانی حضور دارند.

وی در خصوص توان عملیاتی آتش نشانی تهران نیز تاکید کرد: ۱۲۵۳ خودروی سبک و سنگین در تهران وجود دارد و در سال گذشته یک دستگاه جرثقیل سنگین ۱۰۰ تن، ۱۰ دستگاه خودروی حریق برای بازار، شش دستگاه کاربری حریق تک کابین ۲.۵ تن نیز خریداری شده است.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی تهران با بیان اینکه مخازن پالایشگاه تهران و شهران همیشه برای ما موجب نگرانی است و باید خود را همیشه برای حادثه آماده کنیم، ادامه داد: در این راستا تجهیزات متناسب با نیازها خریداری خواهد شد که سال گذشته سه دستگاه کاربری سیستم تنفسی و خرید تجهیزات انفرادی در دستور کار قرار گرفت و محقق شد تا شیرهای هیدرانته که در حال حاضر ۱۰ هزار و ۴۳۵ شیر در شهر تهران وجود دارد باید به ۱۸ هزار شیر در تهران برسد تا به استانداردهای جهانی دست پیدا کنیم. بر همین اساس باید ۸۰۰۰ شیر نصب شود که سالی ۱۰۰۰ شیر در دستور کار قرار گرفته، شیرهایی که تولید داخل هستند و امیدواریم بر اساس برنامه زمانبندی شده نصب آنها را اجرایی کنیم. البته سرقت این شیرها نیز با شورای تأمین در میان گذاشته شده و شاید بتوانیم با تغییر ساختار آنها این مشکل را حل کنیم.

وی ادامه داد: در سال گذشته ۲۸ هزار حریق در تهران با یک میلیون تماس شهروندان داشتیم که بیشترین حریق‌ها در معابر و گذرگاه‌ها با ۳۹.۷ درصد و حریق‌های مربوط به سطل‌های مکانیزه ۲۵.۵ درصد و پس از آن نیز حریق‌های فضای سبز با ۱۳.۴ درصد و حریق‌های مسکونی با ۱۰.۵ درصد اتفاق افتاده است. در حریق مسکونی در سال گذشته شاهد کاهش آمار بودیم. نجات یافتگان ۲۴ هزار نفر در انواع حریق و حوادث بودند و فوتی‌ها نیز در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۰، ۵۰ نفر کاهش پیدا کردند.

محمدی با اشاره به اینکه بیسیم‌های کل سازمان آتش نشانی دیجیتال شده است و کل ایستگاه‌ها به دوربین های مداربسته مجهیز شده‌اند افزود: هوشمندسازی در سازمان را دنبال می‌کنیم. دوره‌های آموزشی برگزار می‌شود و ۸۰۰۰ نفر آموزش دیده‌اند که بخشی از آنها آموزش شهروندان در صنوف مختلف بوده است. همچنین درخواست‌هایی از کشورهای مختلف و شهرهای کشور داشتیم که سرفصل‌های آموزشی مرکز آموزش بین‌المللی برای آنها ارسال شده است. پالایشگاه‌ها با هزینه ارزی بالایی این آموزش‌ها را در خارج از کشور دنبال می‌کنند. در حالیکه ما در این مرکز همه این آموزش‌ها را داریم.

وی افزود: با آموزش و پرورش شهر تهران تفاهم‌نامه‌ای امضاء کردیم تا دوره‌های ایمنی برای معلمان، سرایداران و اساتید اجرایی شود. با دانشگاه شهید بهشتی نیز در حوزه فناوری تفاهم‌نامه‌ای امضا کردیم تا از کمک فنی آنها بهره بگیریم.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به برگزاری پنجمین همایش بین‌المللی آتش نشانی گفت: دوره بعدی این همایش در سال آینده با حضور پررنگ‌تر بین‌المللی برگزار خواهد شد. در حال حاضر ۱۶ آتش نشان خانم بکارگیری شدند که در ایستگاه ۷۷ مستقر هستند و فعلا با آقایان به عملیات‌ها اعزام می‌شوند تا پس از اینکه حرفه‌ای شدند به صورت مجزا می‌توانند عملیات‌ها را انجام دهند.

وی تاکید کرد: در شناسایی ساختمان‌های ناایمن ساختمان‌ها به چهار دسته مختلف تقسیم شدند که ۱۲۹ ساختمان پرخطر بود که با پیگیری‌های انجام شده تعداد آنها به ۹۳ ساختمان کاهش پیدا کرد که این ساختمان‌ها به دستگاه قضایی معرفی شدند و پیش بینی ما این است که تا پایان سال به ۷۰ ساختمان کاهش پیدا می‌کند. هر ۱۵ روز یکبار در یک منطقه کمیته ایمنی را برگزار می‌کنیم و در خصوص ساختمان‌های ناایمن به شهرداران تذکرات لازم داده می‌شود. سال گذشته ۷۰۰ هزار نفر از شهروندان تهرانی آموزش دیده‌اند و امسال نیز آموزش یک میلیون نفر هدفگذاری شده که در صنوف مختلف این آموزش‌ها را دریافت می‌کنند.

محمدی ادامه داد: دانشگاه علمی کاربردی آتش نشانی تهران برای اولین بار در رشته «مهندسی حریق» پذیرش دانشجو را انجام داد؛ در حالی که کسری نیروی آتش نشان در کشور و تهران وجود دارد و اگر در دانشگاه‌های کشور انتقال دانش انجام شود بازار کار این نیروها نیز تضمین شده است.

وی تاکید کرد: در تهران ۶۱ شهید آتش نشان تقدیم این حوزه شده و ۱۲۰۰ جانباز و مصدوم آتش نشان نیز داریم.


يكشنبه 25 تیر 1402 ، 16 : 12

کد خبر :

بازدید : 299
• بزرگنمایی متن خبر


سرخط اخبار اجتماعی

پربازدیدترین ها