واکنش شوراهای صنفی دانشگاهها به برخی تصمیمات سازمان نظام پرستاری
به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری سبحان ، شوراهای صنفی دانشگاهها و دانشکدههای پرستاری سراسر کشور با انتشار بیانیهای، به برخی از تصمیمهای مدیریتی سازمان نظام پرستاری واکنش نشان دادند.
در این بیانیه آمده است:
سازمان نظام پرستاری، سازمانی ارزشمندی است که جامعه پرستاری آن را قسمتی از هویت اثربخش خود میداند. سازمانی که محصول تلاشهای گذشتگانی است که امروز شاید در مناصب مدیریتی حضور نداشته باشند اما نام آنها به عنوان خادمین پرستاری در خطر همه ما مانده است.
گروه مدیریتی فعلی سازمان نظام پرستاری که خود را به ناحق، بنیانگذاران سازمان نظام پرستاری میدانند، علیرغم برخی تلاشهای پراکنده، انتقادات جدی به این عزیزان وارد است که باید در برابر جامعه پرستاری پاسخگو باشند.مسئله امروز اما نه نادیده گرفتن برخی کارهای گذشتگان، بلکه تلاش برای بهروزآوری مسیر تحقق اهداف، بهبود معیارهای جامعه پرستاری و کاراملی بیشتر سازمان است.
بیراه نیست که بگوییم مدیریت سازمان در طول این مهرومومها نگاهی ابزار گونه به پرستار، دانشجوی پرستاری و حتی همکاران خود در مجموعه سازمان داشته است. در مقاطعی که نیازمند حضور و مشروعیت بخشی آنان بوده است از حضور آنها استفاده کرده است و در عموم مقاطع به مطالبات حرفهای این قشر وقعی ننهاده است. احراز صحت این نگرش ابزاری، نیازمند پژوهش دانشگاهی نیست، یک پرسش میدانی از عموم مرتبطین مهرومومهای گذشته با سازمان، کافی است تا عمق نگرانیها از انحصارطلبی مدیریت را روشن کند.
جامعه پرستاری، برای تعمیق مهارتهای خود نیازمند آموزش و مهارت آموزی مداوم و روزمره است. عملکرد سازمان در امر توسعه و تسهیل آموزش پرستاران، هیچگاه رضایت پرستاران را جلب کرده است.
در موضوع افزایش ظرفیت پرستاری، امور دانشجویی سازمان که باید پرچمدار احقاق حق صنفی پرستاران میبود، کنشی جز یک بیانیه ( که آنها به اصرار شورای صنفی نوشتهشده بود) نداشته و ندارد. امور دانشجویی که خود خروجی انتخابات دانشجویی سازمان نظام پرستاری بود اما در طول دوره چهارساله خود، به این خاطر که جایگاهشان به خطر نیفتد، حتی یکبار هم انتخابات دانشجویی سازمان نظام پرستاری را برگزار نکرد.
اعطای مدارک پرستاری از طریق سازمان فنی حرفهای نیز طرحی بود که اگر تلاشهای شبانهروزی فعالین صنفی نبود، امروز آتشی مهارناشدنی به وضعیت عملکرد بیمارستانها و همچنین امنیت شغلی پرستاران زده بود.
و حال این قصه پر غصه کانون جوانان است که با وجود بهرهمندی از منابع سازمان و تشکیل جلسات آن در سازمان نظام پرستاری، انتصاب خود را به این سازمان منکر میشود اما در عین حال نقش روتوش کننده چهره عمومی سازمان نظام پرستاری را در ایام منتهی به انتخابات برعهدهگرفته است.
سرمایه اجتماعی پرستاران که در دوران کرونا به طرز قابلتوجهی افزایش پیدا کرد بابی اعتنایی و بیتوجهی مدیران سازمان، به حال خود رها شده است و این ظرفیت عظیم در تحقق اهداف و مطالبات کاملاً نادیده گرفته میشود. نمونه آن بیتوجهی محض سازمان نظام پرستاری به تعرفه گذاری خدمات پرستاری است که در ابتدا با دخالتهای خود، آسیبهای جدی به ساختار این مطالبه مهم وارد کرد و سپس در نقش منتقد اجرای آن نمود پیدا کرد که در اصل، انتقادی به گذشته و عملکرد خود است.
مدیریت سازمان نظام پرستاری به عنوان یک سازمان صنفی، باید مترجم نیازهای پرستاران برای نهاد حاکمیتی با هدف محقق شدن این نیازها میبود؛ اما با وجود اینکه وظیفه یک سازمان صنفی و حرفهای اولویتبندی مطالبات جامعه هدف، تبدیل آن به پیشنهاد سیاستی و مطالبه از نهاد حاکمیتی است، عملکرد سازمان جز در ساخت دوقطبیهای کاذب و غیرواقعی، نتیجه واقعی و ملموسی نداشته است.
به عنوان شورای صنفی ... میخواهیم با احترام به گذشته سازمان، از جامعه پردرد پرستاری بخواهیم تا با ارزیابی به آنچه به عنوان نقطه مطلوب در ذهن دارند و نگاهی مجدد به وضعیت فعلی، راهی جدید پیش پای خود و همکارانشان بگذارند و مسیری جدید خلق کنند.
مجمع شوراهای صنفی دانشجویان پرستاری و مامایی کل کشور
امضا شده توسط شوراهای صنفی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی شیروان- علوم پزشکی اصفهان - علوم پزشکی تبریز- علوم پزشکی ساری- علوم پزشکی جهرم،علوم پزشکی خرم آباد- علوم پزشکی گناباد- علوم پزشکی شهید بهشتی- علوم پزشکی آمل- علوم پزشکی بندرعباس،علوم پزشکی سبزوار- علوم پزشکی الیگودرز- علوم پزشکی ساوه- علوم پزشکی ورامین- علوم پزشکی مشکین شهر،علوم پزشکی گرمی - علوم پزشکی فسا - علوم پزشکی زابل - علوم پزشکی ایران - علوم پزشکی بهشهر- علوم پزشکی شیراز،علوم پزشکی اردبیل- علوم پزشکی خلخال- علوم پزشکی قم- علوم پزشکی یزد - علوم پزشکی اراک- علوم پزشکی مراغه، علوم پزشکی تهران- علوم پزشکی شازند - علوم پزشکی بروجرد و علوم پزشکی کاشان.