پنجشنبه 19 مهر 1403    2024/10/10

سه شنبه 20 تیر 1402 ، 47 : 13

کد خبر :

مرغ‌داران می گویند:

کاهش قیمت مرغ در گرو تسریع وزارت جهاد در تأمین نهاده

مرغ‌داران می گویند: وزارت جهاد کشاورزی در تأمین به‌موقع نهاده به خوبی عمل نمی‌کند و آنها مجبور هستند نهاده را بالاتر از قیمت مصوب، از بازار آزاد تهیه کنند، بنابراین با این شرایط هزینه‌های تولید گوشت مرغ افزایش یافته است که برای کاهش قیمت، باید وزارت جهاد در تأمین نهاده تسریع کند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری سبحان ، اسفند سال ۱۴۰۰ بود که مجلس شورای اسلامی‌ با حذف ارز ترجیحی در بودجه ۱۴۰۱ موافقت کرد، پس از آن دولت در اردیبهشت ۱۴۰۱ اقدام به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی کرد و نهاده مرغداران از جمله خوراک که پیش از این با ارز دولتی وارد می شد قرار شد با ارز ۲۸۵۰۰ تومان و‌ارد کشور شود.

از سوی دیگر ستاد تنظیم بازار برای جبران افزایش قیمت نهاده برای مرغدار، قیمت مرغ را کیلویی 73 هزار تومان اعلام کرد، اما این روزها مرغداران می‌گویند امکان تأمین نهاده با قیمت مصوب ندارند و از بازار آزاد با قیمت‌های بالا تهیه می‌کنند.

پیش از این، حبیب اسدالله‌نژاد، مدیرعامل سابق اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور، در گفت‌‌وگو با فارس گفته بود که تامین نهاده برای مرغ‌دار به قیمت‌های دو برابر از بازار سیاه انجام می‌شود.

امروز قیمت مرغ به کیلویی 100 هزار تومان نزدیک شده است، مرغداران می‌گویند وزارت جهاد کشاورزی نهاده را به موقع نمی‌دهد و مجبور هستند از بازار آزاد به قیمت‌های تا دو برابر تهیه کنند.

یکی از مرغ‌داران به فارس می‌گوید: ‌با این افزایش قیمت نهاده‌ها که برای مرغدار شکل گرفته است، بعید می‌دانم قیمت مرغ به کمتر از 80 هزار تومان برسد اما قطعا با حمایت دولت در تأمین نهاده، می‌توان در کاهش قیمت‌ مرغ به نرخ مصوب، امیدوار بود؛ پس از اجرای هدفمندی یارانه‌ها، قرار بود نهاده با ارز 28 هزار تومانی در اختیار مرغداران قرار گیرد اما وزارت جهاد کشاورزی کم‌کاری می‌کند و امروز بسیاری از مرغ‌داران ‌امکان تامین خوراک با نرخ مصوب ندارند.

فعالان صنعت مرغ‌داری معتقد هستند افزایش هزینه‌ها فقط محدود به خوراک طیور نیست، سایر نهاده‌ها از جمله جوجه یک روزه، واکسن و غیره هم رشد قیمت داشته است.

در این‌باره، حمید فاضلی، مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توسعه صنعت طیور در گفت وگو با خبرنگار فارس می‌گوید: «قیمت مصوب جوجه یک روزه  15900 تا 16900 تومان است که مرغداران 24 هزار تو‌مان خریداری می‌کنند».

روز گذشته بود که‌ ناصر فخاری، مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر، ‌«ضعف آماری در حوزه زنجیره مرغ» را دلیل عدم پیش‌بینی دقیق از رشد قیمت‌ها و نیز جلوگیری از رشد قیمت‌ها عنوان کرد.

به گفته وی پس از اصلاح ارز ترجیحی هم همه کارشناسان تاکید می‌کردند که قیمت مرغ افزایش می‌یابد ولی رسیدن به عدد 95 هزار تومان کمتر محتمل بود؛ ‌قیمت فعلی مرغ در بازار که کیلویی 95 هزار تومان است، نشان می‌دهد‌ پیش‌بینی آنها خیلی دقیق نبوده و اینها به دلیل ضعف آماری نتوانسته بودند چنین افزایش قیمتی را پیش‌بینی کنند.

بنابراین گزارش مرغ یکی از پرتقاضاترین محصول پروتئینی و موثر در سبد غذایی خانوارها است و نوسان قیمت مرغ در بازار واکنش زیادی را در بردارد‌.

در این‌باره مخاطبان خبرگزاری فارس هم با ثبت پویشی در فارسِ من، خواسته‌اند: «‌از افزایش بی‌رویه قیمت مرغ جلوگیری شود».

ثبت‌کنندگان این پویش نوشته‌اند: در حالی که طبق گفته مسؤولان جهاد کشاوری قرار بود قیمت مرغ در اردیبهشت امسال کاهش یابد نه تنها این اتفاق رخ نداد بلکه در تیرماه قیمت مرغ زنده در تهران از قیمت مصوب مرغ کشتار که 73 هزار تومان اعلام شده بود فراتر رفته و روز به روز نیز بر قیمتش افزوده می‌شود، از مسؤولان خواهشمندیم حداقل با جلوگیری از قطعه‌بندی مرغ، از افزایش بی رویه قیمت مرغ جلوگیری کنند زیرا کشتارگاه‌ها مرغ را با قیمت بالا به شرکت‌های قطعه بندی مرغ فروخته و موجب گرانی مرغ گشته‌اند لطفا مسؤولان وزارت کشاورزی از خواب بیدار نمایید.

 


سه شنبه 20 تیر 1402 ، 47 : 13

کد خبر :

بازدید : 272
• بزرگنمایی متن خبر


سرخط اخبار اقتصادی

پربازدیدترین ها